2022. július 8-9-10.

Jegyinformáció

 A rendezvény területe napi belépőjeggyel látogatható. A napi belépőjegy megvásárlásával az alábbi programokon vehet részt:

A királyi palota kiállításainak megtekintése, kosztümös tárlatvezetések, királyi konyha működés közben, középkori katonai tábor, középkori fegyver- és orvostörténeti bemutatók, történelmi hagyományőrző kézműves vásár, koncertek, középkori gyermekjátszóház a Parkszínpad mellett. A Salamon-torony kiállításainak megtekintése, kosztümös tárlatvezetések, koncertek, táncbemutatók, fegyverbemutatók, lovagi ötpróba. A Királyi Borudvar különleges bor– és ételkínálattal várja Önöket, valamint színvonalas színpadi műsorokkal. Lakomázzon a királyokkal és fényes kíséretükkel délben. Pénteken és szombaton az esti fáklyás lovagi torna után régizene koncertek és táncház éjjel 2 óráig új helyszínen, a Palotaházban, a központi nagyparkolónál! A Parkszínpadon a rendezvény mindhárom napján koncertekkel és bábszínház előadásokkal várjuk Önöket.

A napi belépőjegy 14 év alatt ingyenes, 14 év felett 1.500 Ft. 

A lovagi tornákra külön belépőjegy váltása szükséges.


Figyelem! A Mátyás Király Történelmi Játszóparkba külön belépődíjat kell váltani!

Gyermek (2-18 év): 500 Ft
Felnőtt kísérő: 200 Ft

További információk: https://www.visegradmuzeum.hu/fedezze-fel/jatszopark

Belépőjegy árak a lovagi tornákra

Felnőttjegy: 14 év felett
Gyermekjegy: 6-14 év között

6 év alatt: ingyenes


Kázmér lengyel király tornája

nyitott lelátó felnőtt: 2.000 Ft; gyermek: 500 Ft

fedett lelátó felnőtt: 3.000 Ft; gyermek: 1.000 Ft


I. Károly magyar király tornája

nyitott lelátó felnőtt: 2.500 Ft; gyermek: 500 Ft

fedett lelátó felnőtt: 3.500 Ft; gyermek: 1.000 Ft

János cseh király tornája

felnőtt: 2.000 Ft; gyermek: 500 Ft

Ez egy esti lovagi torna, mely a pénteki és szombati napokon tekinthető meg 21 órától.

Internetes jegyvásárlás

Az internetes jegyet (belépőjegy egy Önök által választott lovagi tornára) váltó látogatóinkat arra kérjük, hogy jegyüket nyomtassák ki, mert azt - a rendezvény jellegéből adódóan - az INFORMÁCIÓS PONTON és a lovagi torna pálya bejáratánál is fel kell mutatni! Együttműködésüket köszönjük! Internetes jegyvásárlás esetén a napi belépőjegyet térítésmentesen biztosítjuk! 

I. Károly magyar király lovagi tornája: https://www.jegy.hu/.../visegradi-nemzetkozi...
Kázmér lengyel lovagi tornája: https://www.jegy.hu/.../visegradi-nemzetkozi...
János cseh király lovagi tornája: https://www.jegy.hu/.../visegradi-nemzetkozi...

Jegyvásárlási lehetőségek

A rendezvény helyszínén a belépőjegyek készpénzzel, bankkártyával, OTP, MKB és K&H SZÉP kártyával vásárolhatóak meg.

Kiemelt kedvezményeink

Internetes jegyvásárlás esetén a napi belépőjegyet térítésmentesen biztosítjuk! A palotajátékok ideje alatt Visegrád belterületén – a magánparkolók kivételével – a parkolás ingyenes!

Közlekedés

Visegrád megközelítése

Személygépkocsival:

Visegrádot a 11-es főúton lehet megközelíteni (Budapesttől 42 km, Esztergomtól 20 km).

A Duna bal partja felől érkezőknek a 12-es főúton Nagymarosig kell jönniük, utána Nagymarosról révvel átkelni a Dunán Visegrádra.

Tömegközlekedéssel:
Busz: Visegrádra Budapest – Újpest, Városkapu buszvégállomásról; illetve Esztergomból a buszvégállomásról indulnak járatok (járatszám 880 Budapest-Szentendre-Visegrád-Esztergom, és 889 Budapest-Szentendre-Visegrád). Az út Budapestről kb. 1 óra 20 perc; Esztergomból kb. 50 perc. A rendezvény a Visegrád, Királyi palota megállótól 1 perc sétával közelíthető meg.

Vonat: Budapest felől a Nyugati pályaudvarról óránként indulnak szerelvények Nagymarosra. Az út Nagymarosig 1 óra. Nagymaros-Visegrád megállónál kell leszállni a vonatról, majd révvel átkelni a Dunán Visegrádra.

Hajó: A MAHART járatok Budapest – Vigadó tér kikötőből indulnak, az út menetrend szerinti szárnyashajóval (Budapest-Vác-Visegrád) 1 óra; menetrend szerinti kirándulóhajóval (Budapest-Szentendre-Visegrád) 3 óra 20 perc. 

Komp: A Visegrád és Nagymaros között közlekedő komp teljes menetrendje itt található: http://atlantisclubkft.hu/menetrendA Visegrád és Nagymaros között közlekedő komp üzemeltetője 2021. július 9-én és 10-én is indít éjszakai járatot. A járatok 23 órakor indulnak Visegrádról Nagymarosra.

Információs térképünk a rendezvény helyszínén történő eligazodásban nyújt segítséget látogatóinknak: LETÖLTÉS