2022. július 8-9-10.

Zenészek és mókamesterek a Palotajátékokon

Három napon keresztül várjuk látogatóinkat programjainkra, melyek öt helyszínen - a lovagi torna pályán, a királyi palotában, a Királyi Borudvarban, a Parkszínpadon és a Salamon-toronyban reggeltől a késő esti órákig zajlanak.


Szelindek együttes

A Palotajátékok színes zenei műsorral és számos zenekarral várja a látogatókat. Az egyik közülük a Szelindek együttes, mely - mint "falakat mozdító zenekar" - fújó, pengető és tekerő hangszerekkel egyaránt szórakoztatja a közönséget. Céljuk a várjátékok, hagyományőrző, történelmi rendezvények díszítése és a középkori hangulat megalapozása.  Hangszereik és stílusuk sem nevezhető hétköznapinak, zenéjükkel idő- és világ körüli utazásra hívják a közönséget. 


Agyagbanda

Az együttes moldvai zenével foglalkozik. A népzenei keretekből kilépve, közismert dalokat játszva számtalan vidám és szórakoztató pillanatot szerez az érdeklődőknek úgy a vásári forgatagban, mint a Királyi palotában (Herkules-kút) szombaton és vasárnap.


Hollóének Hungarica avagy a ,,középkori Rolling Stones”

A Hollóének Hungarica középkori világzenét játszik középkori hangszereken eredeti középkori fazonokkal. Hangszereik között megtalálható többek között a skót duda, furulya, középkori sípok és dobok, koboz, buzuki és a tekerőlant.  A vásári zenészek hagyományait keltik életre, aminek lényege a spontán zenélés. Nincs előre felépített műsoruk, egyikük elkezd egy dalt, a többiek pedig beszállnak, így zenélve a maguk és a közönség örömére.

A Susato Régizene Együttes tagjai korhű ruhákban lépnek fel, a zeneszámokat korabeli hangszerek kópiáin adják elő. Repertoárjukban középkori világi táncdallamok, európai és magyarországi reneszánsz táncok, reneszánsz madrigálok hangszeres átiratai, barokk táncok, valamint régi magyar táncdallamok és feldolgozásaik szerepelnek, utóbbiak a barokk és verbunkos korszakot idézik fel.
<< Vissza a hírek oldalra