2020. július 10-11-12.

Jegyinformáció

A rendezvény területe napi belépőjeggyel látogatható. A napijeggyel a középkori vásáron kívül a királyi palota, az ott zajló programok, a Parkszínpad zenés és gyermek programjai, a Királyi Borudvar és az ott zajló koncertek, a Salamon-torony kiállításai és a toronynál lévő küzdőtér programjai, valamint a lovagi tábor is megtekinthető.

A napi belépőjegy 14 év alatt ingyenes, 14 év felett 1.500 Ft. 2019-től bevezettük a rendezvény mindhárom napjára szóló belépőjegyet, amelyet kedvezményes, 3.000 Ft-ért válthatnak meg, azaz két napijegy áráért három napot tölthetnek el nálunk!

A lovagi tornákra külön belépőjegy váltása szükséges.

Belépőjegy árak a lovagi tornákra

Kázmér lengyel király lovagi tornája

nyitott lelátó: felnőtt 2.000 Ft, gyermek (6-14 év) 500 Ft

fedett lelátó: felnőtt 3.000 Ft, gyermek (6-14 év) 1.000 Ft

Károly Róbert magyar király lovagi tornája

nyitott lelátó: felnőtt 2.500 Ft, gyermek (6-14 év) 500 Ft

fedett lelátó: felnőtt 3.500 Ft, gyermek (6-14 év) 1.000 Ft

János cseh király lovagi tornája

Ez egy esti lovagi torna, melyet két alkalommal, a pénteki és szombati napokon rendezünk meg.

felnőtt: 2.000 Ft, gyermek (6-14 év) 500 Ft

Bérlet

A legfontosabb információk a vásárlási lehetőséggel kapcsolatban az alábbiakban olvashatók.

családi: 2 felnőtt és legfeljebb 4 gyermek: 19.000 Ft

felnőtt: 6.500 Ft

gyermek: 3.500 Ft

A bérletek korlátozott számúak, elővételben az info@visitvisegrad.hu e-mail címen, vagy a helyszínen (amennyiben marad) vásárolhatók meg. A bérlet érvényes a rendezvény mindhárom napján, egy alkalommal I. Károly magyar király lovagi tornájára (kivéve a szombat 14 órai előadást), és három alkalommal bármely más lovagi tornára. A bérlet a fedett lelátóra szól. A helyszínen a bérletek árusítása NEM A JEGYPÉNZTÁRAKNÁL, hanem a bejáratok közelében elhelyezett INFORMÁCIÓS PONTOKON történik! Bérlet vásárlása esetén a napi belépőjegyet térítésmentesen biztosítjuk!

Jegyvásárlási lehetőségek

A rendezvény helyszínén a belépőjegyek készpénzzel, bankkártyával, Erzsébet utalvánnyal (papír alapú: kultúra és ajándék), Erzsébet utalvány plusz kártyával (kultúra és ajándék zseb), OTP, MKB és K&H SZÉP kártyával (mindhárom esetében a szabadidő zseb), illetve Hungary Card felhasználásával vásárolhatóak meg.

Internetes jegyvásárlás

Az internetes jegyet (belépőjegy egy Önök által választott lovagi tornára) váltó látogatóinkat arra kérjük, hogy jegyüket nyomtassák ki, mert azt - a rendezvény jellegéből adódóan - az INFORMÁCIÓS PONTON és a lovagi torna pálya bejáratánál is fel kell mutatni! Együttműködésüket köszönjük! 

Kiemelt kedvezményeink

Internetes jegyvásárlás vagy bérlet vásárlása esetén a napi belépőjegyet térítésmentesen biztosítjuk! A palotajátékok ideje alatt Visegrád belterületén – a magánparkolók kivételével – a parkolás ingyenes!


Közlekedés

Visegrád megközelítése

Személygépkocsival:

Visegrádot a 11-es főúton lehet megközelíteni (Budapesttől 42 km, Esztergomtól 20 km).

A Duna bal partja felől érkezőknek a 12-es főúton Nagymarosig kell jönniük, utána Nagymarosról révvel átkelni a Dunán Visegrádra.

Tömegközlekedéssel:
Busz: Visegrádra Budapest – Újpest, Városkapu buszvégállomásról; illetve Esztergomból a buszvégállomásról indulnak járatok (járatszám 880 Budapest-Szentendre-Visegrád-Esztergom, és 889 Budapest-Szentendre-Visegrád). Az út Budapestről kb. 1 óra 20 perc; Esztergomból kb. 50 perc. A rendezvény a Visegrád, királyi palota megállótól 1 perc sétával közelíthető meg.

Vonat: Budapest felől a Nyugati pályaudvarról óránként indulnak szerelvények Nagymarosra. Az út Nagymarosig 1 óra. Nagymaros-Visegrád megállónál kell leszállni a vonatról, majd révvel átkelni a Dunán Visegrádra.

Kedves Látogatóink az utóbbi évek gyakorlatának megfelelően, idén is 50 %-os alkalmi menettérti kedvezménnyel utazhatnak vonattal rendezvényünkre. A MÁV-START pénztáránál jelezzék a pénztárosnak, hogy a palotajátékokra jönnek, és 50 %-os retúrjegyet kérjenek. A hazaúton fel kell mutatniuk a palotajátékokon megvásárolt belépőjegyet vagy karszalagot, ezért kérjük, őrizzék meg a jegyet, NE DOBJÁK KI!!! Amennyiben nem tudják felmutatni, ki kell fizetniük a különbözetet (100 %-os menetjegy). FONTOS! Ez a kedvezmény más vasúti  kedvezménnyel NEM ÖSSZEVONHATÓ!

Hajó: A MAHART járatok Budapest – Vigadó tér kikötőből indulnak, az út menetrend szerinti szárnyashajóval (Budapest-Vác-Visegrád) 1 óra; menetrend szerinti kirándulóhajóval (Budapest-Szentendre-Visegrád) 3 óra 20 perc. Aki menetrend szerinti szárnyas vagy Kis-Dunaági kirándulóhajó járattal érkezik a Visegrádi Nemzetközi Palotajátékokra (a három nap bármelyikén), annak a napi belépőjegyet térítésmentesen biztosítjuk.  (A lovagi tornákra külön belépőjegy váltása szükséges.) Ne feledjék, szárnyashajóval mindössze 60 perc "az élő középkor városa"!

Komp: A Visegrád és Nagymaros között közlekedő komp teljes menetrendje itt található: http://atlantisclubkft.hu/menetrend. Felhívjuk figyelmüket arra, hogy 2019. július 12-én és 13-án (péntek és szombat) a rendes menetrend szerinti járatok után 20:45-kor és 22:45-kor is indul majd kompjárat Visegrádról Nagymarosra.

Információs térképünk a rendezvény helyszínén történő eligazodásban nyújt segítséget látogatóinknak: LETÖLTÉS