2020. július 10-11-12.

Hírek

Utazz vonattal a Palotajátékokra!

A MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. a 2019. július 12-14. között megrendezésre kerülő Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok rendezvényre utazóknak 50%-os alkalmi menettérti kedvezményt biztosít bármely belföldi állomásról Nagymaros-Visegrád állomásra.

Tovább >>Fesztivál a fesztiválon!

2019-ben első alkalommal rendezzük meg a V4 Dudafesztivált a Palotajátékok keretében. Nem csak hallgathatod a fellépőink által megszólaltatott hangszert, de akár részt is vehetsz az élményduda készítésben vagy kirakhatod az óriás dudát!

Tovább >>Megkezdődött a bérletek árusítása!

Kedves Látogatóink! A mai napon (2019. március 5.) megkezdtük a 2019. évi rendezvényre szóló bérletek értékesítését.

Tovább >>20 éves a Visegrádi Dobos Csapat

Különös belegondolni is. Mintha tegnap lett volna...

Tovább >>Kik voltak a lovagok? Mit érdemes tudni róluk?

A középkorban a lovagok kiválóan felszerelt és tökéletesen képzett harcosok voltak, akik a hosszú és küzdelmes apródévek alatt tanulták ki a hadviselés művészetét.

Tovább >>Középkori életmód tábor a királyi palota kertjében

Az Alba Societas történelmi hagyományőrző egyesületnek köszönhetően látogatóink bepillanthattak a XIV. század második felében Itáliában harcoló magyar zsoldoskatonák mindennapjaiba.

Tovább >>Földi Roland kisfilmje a 33. Visegrádi Nemzetközi Palotajátékokról

Az alábbi kisfilm készítője nagy műgonddal válogatta össze azokat a képkockákat, amelyek az idei palotajátékok hangulatát kellőképpen visszaadják. Munkájáért köszönet illeti!

Tovább >>Zenészek és mókamesterek a Palotajátékokon

Három napon keresztül várjuk látogatóinkat programjainkra, melyek öt helyszínen - a lovagi torna pályán, a királyi palotában, a Királyi Borudvarban, a Parkszínpadon és a Salamon-toronyban reggeltől a késő esti órákig zajlanak.

Tovább >>Filmvetítés a Duna moziban a Palotajátékok előestéjén és első napján

Már csütörtökön Visegrádra érkezik? Nézze meg napjaink egyik legsikeresebb magyar filmjét az országban egyedülálló, Szkok Iván látványos freskójával díszített mozinkban!

Tovább >>33. Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok - 2017. július 7-8-9.

2017. július 7-én, 8-án és 9-én szeretettel várjuk Önöket a 33. Visegrádi Nemzetközi Palotajátékokra!

Tovább >>Bemutatjuk: Farkasok Íjász Egyesület „Rühes Farkasok”

A Farkasok Íjász Egyesület „Rühes Farkasok” elnevezésű hagyományőrző formációja 2014-től állandó résztvevője a Visegrádi Nemzetközi Palotajátékoknak. Lássuk, hol találkozhatunk velük!

Tovább >>Hajóval a Visegrádi Nemzetközi Palotajátékokra

Az idei hajózási szezonban rövidebb menetidőkkel, online jegyvásárlási rendszerrel, hétközi szárnyashajós utazások esetében pedig komoly kedvezményekkel várja az utazókat a MAHART PASSNAVE hajótársaság.

Tovább >>Bemutatjuk: Maszk Bábszínház

Független színházunk hosszú évek óta a nyári nagyobb fesztiválok rendszeres fellépője. Előadásainkkal több mint 15 éve dolgozunk Visegrádon is.

Tovább >>Bemutatjuk: Primavera táncegyüttes

Sorozatunk következő részében a Primavera táncegyüttest ismerhetik meg, mely 1993-ban jött létre Cseke Lászlóné Juhász Judit vezetésével.

Tovább >>Bemutatjuk: a Susato Régizene Együttes - két évtized Visegrádon

„Bemutatjuk” címmel új sorozatot indítunk honlapunkon azzal a céllal, hogy megismertessük látogatóinkkal a Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok fellépőit. Elsőként a Susato Régizene Együttest ismerhetik meg.

Tovább >>Történelmi korhűség, hitelesség és mindezek igazolhatósága

A S.A.G.A. Európai Harcművészetek Iskolája elsősorban a középkor harci technikáinak, másodsorban életmódjának kutatásával, rekonstrukciójával, oktatásával és bemutatásával foglalkozó önképző iskola, mely a fenti címet tekinti mottójának.

Tovább >>